[ad_1]
آیکونها مانند میکروبها در همهجا هستند! داخل پوسترهای تبلیغاتی، اپلیکیشنهای موبایل، بستهبندی محصولات، کارت ویزیتها، تب مرورگرتان و همین نوشتهای که دارید میخوانید. کافیست همین الان کمی چشمانتان را به اطراف بچرخانید تا باز هم آنها را ببینید.
آیکونهایی که همهجا را فراگرفتهاند آنقدر پرکاربرد و ضروری هستند که اصلاً نمیتوانید تصور کنید وجود نداشته باشند! بدون آیکونهای جذاب حتی خواندن این مقاله هم برای شما سخت خواهد شد.
اما… گاهی پیدا کردن یک آیکون متناسب با طرح و نوشته شما، ممکن است ساعتها (گاهی هم روزها) وقتتان را بگیرد. برای همین هم ما دستبهکار شدیم تا در مقاله امروز، جهان شگفتانگیزی از آیکونها را به رویتان باز کنیم و با معرفی 5 سایت برتر دانلود آیکون رایگان + توضیحاتی درباره انواع آیکون، کار شما را راحتتر کنیم.
توجه: اگر آشنایی با انواع آیکونها به دردتان نمیخورد، میتوانید از این بخش عبور کنید و یک راست سراغ بخش معرفی سایتهای دانلود آیکون رایگان بروید.
انواع آیکون ها را بشناسید
آیکونها انواع مختلفی دارند که بر اساس نوع کاربرد (بیشتر در طراحی سایت) و شکل ظاهری به چند دسته تقسیم میشوند.
دستهبندی آیکونها براساس نوع کاربرد
1. آیکون Interactive: این آیکونها که قابل کلیک کردن هستند، برای پاسخ به درخواست کاربر طراحی شدهاند و هدف اصلی آنها شرح ویژگیها و کاربرد یک دکمه یا ویژگی خاص است.
2. آیکون Decorative: این آیکونها بیشتر برای زیبایی و تزئین کردن استفاده میشوند.
3. آیکون اپلیکیشن (App): این آیکونها علامت یک برند بوده و در پلتفرمهای مختلف نشاندهندهی هویت اصلی یک برنامه هستند. (مثلا آیکون اینستاگرام در اپاستور یا گوشی شما)
4. آیکون (URL Favicon): این آیکونها نوع خاصی از آیکونها هستند که به صورت لینکهای URL به کار گرفته میشوند و در قسمت Bookmark یا URL محصول یا برند خاصی را نشان میدهند.
دستهبندی آیکونها براساس شکل ظاهری
۱. آیکون Outline: این آیکونها همانطور که از نامشان پیداست فقط دارای خطوط خارجی هستند و براساس اندازه، ضخامت و تراکم خطوط از هم تفکیک میشوند.
۲. آیکون Filled: اگر به آیکونهای outline هویت ببخشیم و به آنها رنگ بدهیم در حقیقت آیکون جدیدی را ایجاد کردهایم که به آن آیکون Filled میگویند.
۳. آیکون Glyph: در این نوع از آیکونها شما تصویری یکدست را مشاهده خواهید کرد و شکلی تکرنگ و پیوسته خواهید داشت. آیکونهای Glyph تنوع رنگی ندارند و خطوط در آنها مشخص نیست.
۴. آیکون Flat و Semi-flat: این دسته از آیکونها نسخهی پیشرفتهی آیکونهای glyph هستند که برای کشیدن ایدهها به سبک مدرن و ساده استفاده میشوند. آیکونهای Flat از اشکال، سایهها و هایلایتهای ساده تشکیل شدهاند.
۵. آیکون Hand-drawn: این آیکون نیز همانطور که از نامش پیداست شبیه به طراحی با دست است و انگار که فردی آن را با دست نقاشی کرده است.
۶. آیکون Skeuomorphic: این آیکونها نیز اسمشان گویای همهچیز است. در این نوع طراحی سعی بر این است که آیکونها شکل واقعی داشته باشند و طبیعی به نظر برسند.
۷. آیکون SVG) Scalable Vector Graphics): این آیکونها فاقد رزولوشن هستند و از خطوط و منحنیهایی تشکیل شدهاند که به راحتی و بدون از دست دادن کیفیت جابجا میشوند.
معرفی 5 سایت برتر دانلود آیکون رایگان
حالا که با انواع آیکونها آشنا شدید، بهترین زمان برای معرفی سایتهای دانلود آیکون است. هر یک از این 5 سایت ویژگیهای خاص خودشان را دارند که در ادامه به آنها اشاره میکنم.
۱. سایت Flaticon
همانطور که از نام flaticon میتوانید حدس بزنید، این سایت مجموعهای بیانتها از انواع و اقسام آیکونهای Flat زیبا و جذاب است.
در فلتآیکون هم آیکونهای رایگان وجود دارد و هم آیکونهای پریمیوم که برای دانلود آنها باید اشتراک بخرید. اشتراک Flaticon در حال حاضر ماهانه 9.99 یورو و سالانه 7.50 یورو است. با این اشتراک علاوهبر دانلود آیکونهای پریمیوم میتوانید به امکانات دیگری از جمله جمعآوری کالکشنهای دلخواه برای خودتان، ادیت آیکونها به تعداد دفعات نامحدود و مشاهده نکردن تبلیغات دست پیدا کنید.
خب، برویم سراغ ویژگیهایی که Flaticon را به یک سایت فوقالعاده برای دانلود آیکون تبدیل میکند.
-
جستجوی راحت بین میلیونها آیکون
کافیست تا در کادر جستجو نام یا موضوع مرتبط با آیکون مدنظرتان را تایپ کنید؛ ضمن اینکه Flaticon پیشنهادات مرتبطی به شما میدهد، تعداد آیکون موجود در هر دسته را میتوانید مشاهده کنید و با یک کلیک سروقت آنها بروید.
-
پیدا کردن آیکونهای مشابه در 3 سوت
کافیست روی علامت سه نقطه در کنار هر آیکون کلیک کنید تا منویی برایتان باز شود که شامل گزینههای مختلف، از جمله پیدا کردن آیکون مشابه است.
-
فیلتر کردن آیکونها بر اساس رنگ
آیکونها در flaticon به دو دسته تکرنگ (سیاه و سفید) و چندرنگ (رنگی) تقسیم میشود. با این منو که در بالای صفحه موجود است، میتوانید انتخاب کنید که آیکونهای رنگی ببینید یا سیاه و سفید.
-
ساختن پترن (Pattern) با آیکونها
اگر طبق تصویر زیر گزینه Patterns Generator را انتخاب کنید به صفحهای منتقل میشوید که برای طراحی و ساخت پترن است.
حالا باید آیکونهایی را که میخواهید با آنها پترن بسازید Drag کنید و داخل زمینه بیاندازید. بعد از انتخاب آیکونها میتوانید با گزینه BG رنگ پسزمینۀ پترنتان را تغییر دهید.
خب، معرفی Flaticon در همینجا به پایان میرسد؛ اما مطمئنم که اگر خودتان یکی دوبار از این سایت استفاده کنید، دیگر هیچ سایت دیگری نظرتان را جلب نخواهد کرد!
۲. سایت Icons8
جایگاه دوم در بهترین سایت های دانلود آیکون تعلق میگیرد به icons8.com.
این سایت نیز آرشیو تقریباً کاملی از آیکونهای جذاب و کاربردی است. آیکونها در icons8 در دستهبندیهای مختلفی قرار گرفتهاند، برای همین جستجو برای شما ساده شده است.
از دیگر ویژگیهای جالب سایت icons8، امکان ذخیره آیکونها در یک کالکشن دلخواه است. یعنی چه؟
یعنی همانطور که در تصویر زیر میبینید با درگ کردن آیکونها به قسمت Collection، میتوانید مجموعهای از آیکونهای موردعلاقهتان داشته باشید.
اگر میخواهید به تمام امکانات icons8 دسترسی داشته باشید و آیکونها را در تمام ابعاد و فرمتها دانلود کنید، باید اشتراک بخرید که قیمت آن 20 دلار در ماه یا 199 دلار در سال است. اگر نه، بدون پرداخت هزینه هم میتوانید هر آیکونی که خواستید دانلود نید؛ منتها فرقت با فرمت PNG و محدودیت در ابعاد آیکون.
۳. سایت Freebiesbug
این سایت یکی از سایتهای محبوب در میان طراحان است. چرا؟ چون آیکونها و تصاویر گرافیکی لایهباز (PSD) متنوعی در آن وجود دارد. بد نیست بدانید که تعداد زیادی از آیکونهای سایت Freebiesbug از نوع outline و Flat هستند و همه را میتوانید رایگان دانلود کنند.
این سایت رایگان همواره در حال بهروزرسانی و افزودن آیکونها و طرحهای جدید به کلکسیون خود است. به آدرس اینترنتی freebiesbug.com بروید و از امکانات آن لذت ببرید.
۴. سایت Graphicburger
Graphicburger از دیگر سایتهای دانلود رایگان آیکون است. تعداد آیکونهایی که میتوانید از این سایت دانلود کنید خیلی زیاد نیست؛ برای همین خیلی به آن نمیپردازیم. فقط بد نیست بدانید که در این سایت علاوه بر آیکون میتوانید به دیگر ابزارهای گرافیکی مثل وکتور، کیت UI، تصاویر موکاپ، تکسچر و … نیز دسترسی داشته باشید.
اگر میخواهید دربارۀ Graphicburger بیشتر بدانید به آدرس graphicburger.com مراجعه کنید.
۵. سایت IconArchive
IconArchive همانطور که از نامش پیداست، آرشیو بزرگی از آیکونهاست. بالای پانصد هزار آیکون در فرمتهای مختلف و انواع Flat، outline، Hand-drawn و غیره در این سایت موجودند و به صورت رایگان میتوان آنها را دانلود کرد.
البته درست است که آیکونهای این سایت رایگان هستند؛ اما یک قسمت برای حمایت مالی (Donation) نیز در نظر گرفته شده است. یعنی اگر از آیکونها خوشتان آمد، استفاده کردید و دوست داشتید از IconArchive حمایت کنید، میتوانید مبلغی را با PayPall به حساب آنها بریزید. البته در ایران انجام چنین کاری آنقدر دردسر دارد که فکر نمیکنم کسی دست به حمایت بزند!
۶. سایت Iconshock
آخرین سایتی که میخواهیم برای دانلود آیکون به شما معرفی کنیم، سایت Iconshock است. بیش از 2 میلیون آیکون حرفهای در این سایت وجود دارند. دانلود آیکونها با فرمت PNG تا سایز 72px رایگان است؛ اما برای دانلود با سایز بزرگتر با دانلود با فرمت SVG باید اشتراک خریداری کنید. هزینه اشتراک 79 دلار در سال و 99 دلار برای مدت زمان نامحدود است.
یکی از ویژگیهای جذاب این سایت این است که با یک کلیک میتوانید رنگ تمام آیکونهای موجود در یک دسته را تغییر دهید.
با این سایتهایی که معرفی کردیم، بعید میدانم دیگر آیکونی مدنظرتان باشد که نتوانید آن را پیدا کنید. جدا از مواردی که من معرفی کردم، اگر سایتی را میشناسید که آیکونهای متنوع و جذاب دارد، خوشحال میشویم به ما و سایر خوانندگان این مطلب هم معرفی کنید.
جمعبندی
همانطور که قبلاً هم گفتیم، آیکونهای زیبا فقط برای طراحی سایت و پوسترهای گرافیکی نیستند. آیکونها هزاران کاربرد دیگر هم دارند و یکی از آنها خواناتر کردن مقالههای طولانی است. احتمالاً برای شما هم پیش آمده است که به صفحهای با محتوای طولانی برسید که فقط متن است و هیچ جذابیت دیگری ندارد. در این مواقع چه کار میکنید؟
مطمئنم خیلی از شما هم مثل من اول کمی صفحه را اسکرول میکنید و بعد با کلیک روی ضربدر، همراه با خاطرهای تلخ از آن صفحه خداحافظی میکنید. این در صورتی است که با وجود عکس، آیکون و عبارات Bold و متن رنگی، مخاطب ممکن است هنگام اسکرول کردن، کمی مکث کند و نوشته شما را بخواند.
پس لطفاً قول بدهید که برای پایان دادن به متنهای خستهکننده و تکراری در فضای وب، سلیقه به خرج دهید و از امکاناتی مثل آیکونهای رایگان استفاده کنید!
[ad_2]
بدون دیدگاه